GEURNOTEN - KRUIDIG

SAFFRAAN

Saffraan, ook wel bekend als "het rode goud", is een specerij die al eeuwenlang gewaardeerd wordt om zijn intense smaak, levendige kleur en unieke aroma. Hoewel saffraan voornamelijk bekend staat om zijn culinaire toepassingen, heeft het ook zijn weg gevonden naar de wereld van de parfumerie.

De geur van Saffraan

Rijk

Aards

Leerachtig

Kruidig

Warm

Subtiel Bloemig

Kostbaar

Saffraan wordt meestal in kleine hoeveelheden gebruikt in parfums, omdat het een zeer kostbaar ingrediënt is. Het wordt met de hand geoogst uit de bloem van de Crocus sativus plant, waarbij elke bloem slechts een paar stampers bevat die de saffraandraadjes vormen. Het oogsten van saffraan is een arbeidsintensief proces, wat bijdraagt aan de hoge prijs ervan.

Luxe uitstraling

Vanwege zijn zeldzaamheid en prijs wordt saffraan vaak gebruikt in high-end parfumerie. Het wordt beschouwd als een luxueus ingrediënt dat de exclusiviteit en waarde van een geur versterkt. Saffraan kan een parfum een uniek en herkenbaar karakter geven, waardoor het opvalt tussen andere geuren.

Natuurlijke kleurstof

Parfumeurs waarderen saffraan niet alleen vanwege zijn geur, maar ook vanwege de kleur die het kan geven aan een parfum. Saffraan heeft een diep oranje-rode kleur en kan worden gebruikt als een natuurlijke kleurstof in parfums. Het kan een warme en levendige uitstraling geven aan de vloeistof en ook dienen als visueel aantrekkelijk element in de presentatie van het parfum.

Makeup

#SAFFRAAN

Parfums met Saffraan