GEURFAMILIES

Wat zijn Geurfamilies? En waarom zijn ze belangrijk?

Geuren zijn een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Ze kunnen ons humeur beïnvloeden, herinneringen oproepen en zelfs ons gedrag beïnvloeden. Parfums en geuren zijn daarom niet alleen een luxe, maar ook een noodzaak geworden. Maar wat zijn geurfamilies? En waarom zijn ze belangrijk?

Een geurfamilie is een groep geuren (geurnoten) die op elkaar lijken. Welke geurfamilies er precies zijn, valt eigenlijk niet te zeggen. Er is niet 1 model waar iedereen het ermee eens is. Het is in sommige gevallen ook niet wenselijk om vast te houden aan 1 model. Wij hebben er bijvoorbeeld voor gekozen om de oriëntaalse geurfamilie niet te benoemen. Want bijna al onze parfums zouden dan daarin vallen en veel wijzer zou je er niet op worden. In plaats daarvan benoemen we andere geurfamilies die soms specifieker zijn, waardoor je meer te weten komt over de geuren die een belangrijke rol spelen in de parfum.

Al onze parfums verdelen we onder 2 verschillende geurfamilies die in de geurbeleving het grootste rol spelen. Dit hebben we gedaan, omdat een parfum soms 2 totaal verschillende geuren kan bevatten die in elkaar overgaan na verloop van tijd. Wij maken gebruik van de volgende geurfamilies:

Bloemige geurfamilies zijn geïnspireerd op bloemen en omvatten geuren zoals roos, jasmijn en lelie. Deze geuren hebben een zachte en romantische uitstraling. Houtachtige geurfamilies zijn daarentegen meer gericht op aardse tonen zoals Oud, sandelhout en cederhout en hebben een krachtigere uitstraling.

Kruidige geurfamilies bevatten kruidige noten zoals kaneel, kruidnagel en peper en worden vaak gebruikt in parfums voor zowel mannen als vrouwen. Frisse geuren zijn dan weer verfrissend en opbeurend en bevatten noten van citroen, sinaasappel en bergamot. Ze worden vaak gebruikt in zomerparfums en hebben een licht en fris karakter

Het begrijpen van geurfamilies kan je helpen bij het kiezen van een parfum dat bij jouw persoonlijkheid past. Het is belangrijk om te onthouden dat geurfamilies slechts een leidraad zijn en dat parfums complexe mengsels van verschillende geurnoten zijn. Het is daarom belangrijk om verschillende parfums te proberen voordat je een definitieve keuze maakt. Bij het kiezen van een parfum is het ook belangrijk om rekening te houden met je persoonlijkheid en de gelegenheid waarvoor je het parfum wilt gebruiken.

De geurfamilies zijn een nuttige manier om parfums te categoriseren en te begrijpen. Ze helpen bij het kiezen van een parfum dat past bij je voorkeuren en persoonlijkheid. Of je nu houdt van bloemige, houtachtige, kruidige of een van de andere geurfamilies, er is altijd een geurfamilie die bij jou past. Dus ga op ontdekkingsreis en vind het perfecte parfum dat jouw unieke geurverhaal vertelt.